Προβληματισμένη από τον περιορισμό στους διορισμούς Εφημερίων που επιβάλει το Υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζεται η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μετά την τακτική Συνεδρία της σήμερα στο Ηράκλειο.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι : "το γεγονός δημιουργεί, ιδιαιτέρως αυτή την κατανυκτική περίοδο των Εορτών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, προβλήματα λειτουργίας στις Ενορίες της ερημωμένης υπαίθρου μας, την οποία ενσυνείδητα υπηρετούν οι Ιερείς μας, οι οποίοι έχουν απομείνει ακόμη στα χωριά μας".

Παράλληλα η Ιερά Σύνοδος χαιρετίζει με ικανοποίηση την πρόσφατη Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παραμονή του Τιμίου Σταυρού στις σχολικές αίθουσες.Η Απόφαση αυτή- αναφέρει - εκφράζει και προβάλλει τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στα θρησκευτικά σύμβολά μας.

Τέλος στην ανακοίνωση επισημαίνεται :

" Καθώς ευρισκόμαστε στο τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των πανσέπτων Παθών του Κυρίου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης καλεί τον ευσεβή Λαό του Θεού να συμμετάσχει βιωματικά στις Ιερές Ακολουθίες και την ζωή της Εκκλησίας μας.

Ως Σύνοδος αφουγκραζόμαστε και κατανοούμε τα ποικίλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Λαός της Μεγαλονήσου μας, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσεως, συμπάσχομε μαζί του και δεόμαστε στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο, γρήγορα να χαρίσει αναστάσιμη χαρά, δύναμη, αισιοδοξία και ανακούφιση σε όλους".