current views are: 1

12 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:55

Χρυσοχοΐδης: Τον Απρίλιο του 2015 το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Τη δυνατότητα να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου στην τουριστική περίοδο του 2015, εξέτασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δημοσίευση 14:55’
αρθρο-newpost

Τη δυνατότητα να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου στην τουριστική περίοδο του 2015, εξέτασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τη δυνατότητα να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου στην τουριστική περίοδο του 2015 και την επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου, εξέτασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε σειρά διαδοχικών συσκέψεων που είχε με τους αερολιμενάρχες, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων των νησιών Πάρου και Σύρου.

Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στο νέο αεροδρόμιο.

Το υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο Πάρου, με διάδρομο μήκους 1.400 μ. στη θέση Μάγγανο ξεκίνησε το 2012 και στο αντικείμενό του περιλαμβάνονται οι κύριες εργασίες για την κατασκευή τού νέου πεδίου ελιγμών που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2015 (διάδρομος, δύο λοξοί συνδετήριοι τροχόδρομοι, δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, εσωτερική περιμετρική υπηρεσιακή οδός, έργα αποστράγγισης – αποχέτευσης, περίφραξη ασφαλείας, φωτοσήμανση). Δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης το 2014, διερευνάται η δυνατότητα άμεσης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου την τουριστική περίοδο 2015 σε προσωρινές εγκαταστάσεις. Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας του αεροδρομίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε:

«Αποστολή μας είναι να υπάρξει πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου τον Απρίλιο του 2015 έτσι ώστε τη νέα τουριστική σεζόν, η Πάρος να διαθέτει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο να μπορούν να προσγειώνονται όλων των κατηγοριών τα αεροσκάφη».

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στο έργο της αναβάθμισης του διαδρόμου προσαπογείωσης, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, το οποίο και έχει προταθεί για ένταξη στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με σκοπό τη βελτίωση των δυνατοτήτων του.

«Άμεσα θα επεκτείνουμε τον υφιστάμενο διάδρομο κατά 140 μ., όσο δηλαδή μπορούμε με βάση τις αδειοδοτήσεις που διαθέτουμε, τις δυνατότητες και τις τεχνικές που υπάρχουν, έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει περαιτέρω δυνατότητες το επόμενο χρονικό διάστημα. Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα, πολύ σύντομα θα έχουμε κατασκευαστή και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με επιμέλεια δική μας και της υπηρεσίας» επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Με την επέκταση ο διάδρομος του αεροδρομίου θα φθάσει τα 1.200 μ. και θα μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους αεροπλάνο, καθώς και πτήσεις τσάρτερ.


σχετικα αρθρα