Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου


Στη χώρα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου ο γηραιός συνταξιούχος θεωρείται παραβάτης αν δεν ξέρει να συμπληρώσει τη δήλωσή του στο ιντερνετ, δεν μπορεί το κράτος να ανταλλάξει... ούτε ένα φαξ με τον εαυτό του.

Όπως αποκαλύπτει το newpost, τα ΕΛΤΑ αναθέτουν στους πολίτες τη δική τους αρμοδιότητα: τους στέλνουν να «στηθούν» σε ατέλειωτες ουρές για να ενημερώσουν (!) το κράτος ότι άλλαξε ο ταχυδρομικός τους κώδικας.

Είναι πραγματικά απίστευτο.

Όπως αναφέρει και η επιστολή των ΕΛΤΑ προς τους πολίτες μια γειτονιάς της Πετρούπολης:

«Για την οδό σας ο ταχυδρομικός κώδικας άλλαξε...Προκειμένου να μην αντιμετωπίζετε στο εξής προβλήματα με την ταχυδρομική σας εξυπηρέτηση, σας παρακαλούμε να μεταβείτε και να γνωστοποιήσετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα, το συντομότερο δυνατό (!), στους φορείς από τους οποίους λαμβάνετε αλληλογραφία και λογαριασμούς (Δ.Ε.Η - Ο.Τ.Ε - Ε.Υ.Δ.Α.Π.- ΤΡΑΠΕΖΕΣ-κλπ)»

Δεν τους διευκρίνησαν αν πρέπει να ενημερώσουν για την αλλαγή... και τα ΕΛ.ΤΑ.

Μιλώντας στο newpost για την ... σουρεαλιστική αυτή επιστολή προς τους πολίτες, ο προϊστάμενος της αρμόδιας Μονάδας Διανομής Νικόλαος Παπαχαρίσης,  είπε πως: «Εμείς έχουμε ενημερώσει τους φορείς. Λείπει μόνο η ενημέρωση προς την Εθνική Τράπεζα, δεν έχουμε βρει ακόμα το φαξ (;). Από τους πολίτες ζητάμε να πάνε να το... "τσεκάρουν"».

Κι όμως, η επιστολή τους ζητάει ξεκάθαρα να πάνε «το συντομότερο δυνατόν» σε όλους αυτούς τους Οργανισμούς-αναφέρονται ένας προς έναν- και να «γνωστοποιήσουν» την αλλαγή του ταχυδρομικού κώδικα.

«Όχι, όχι, να πάνε για να το "τσεκάρουν"», επιμένει ο αρμόδιος προϊστάμενος.

Για γέλια και για κλάματα....
 

TAGS