Δύο προτάσεις για προσωρινή κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου για περίπου ένα μήνα υιοθέτησε στη σημερινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Οι αποφάσεις έρχονται έπειτα από την έκπτωση από δύο άγονες γραμμές της ΝΕΛ και της θυγατρικής της Sea Link Ferries, που έγινε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις αυτές σύμφωνα με τη διαδικασία αφού ανακοινωθούν, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα κληθούν να καταθέσουν τη Δευτέρα τις προτάσεις τους και ο υπουργός Ναυτιλίας με βάση τη συμφερότερη και την καλύτερη προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση.

Στο σημερινό συμβούλιο η ακτοπλοϊκή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS υπέβαλε στο Συμβούλιο πρόταση, σύμφωνα με την οποία διαθέτει πλοίο πρώτης κατηγορίας και συγκεκριμένα το «Νήσος Μύκονος» που μπορεί να εξυπηρετήσει τη σύνδεση της γραμμής Ικαρίας-Σάμου-Λήμνου-Καβάλας και σύνδεσης με τον Πειραιά δύο φορές την εβδομάδα, ενώ εξετάζεται και για τρεις φορές.