Πρόεδρο τοπικής κοινότητας στη Ρόδο «χτύπησαν» στον ύπνο οι διαρρήκτες, που όπως φαίνεται είναι και επαγγελματίες και αδίστακτοι.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, πρόκειται για τον Βασίλειο Νικολίτση, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φανών, ο οποίος έζησε τον εφιάλτη στα χέρια των ληστών.

Ο δράστης ή οι δράστες σκαρφάλωσαν ανενόχλητοι στο μπαλκόνι της μονοκατοικίας  που διέμενε ο 40χρονος συμπατριώτης μας μαζί με τη σύζυγό του που είναι εκπαιδευτικός και το κοριτσάκι τους.

Από εκεί, κατάφεραν να ανοίξουν εύκολα το πλέγμα με τη σήτα που υπήρχε στην ανοιχτή μπαλκονόπορτα και να τρυπώσουν έτσι μέσα στο σπίτι! Την ώρα εκείνη η οικογένεια κοιμόταν, χωρίς να υποψιάζεται τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.

«Ξαπλώσαμε κανονικά όπως κάθε μέρα. Εγώ τελευταίος λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν καταλάβαμε πόσο  βαριά κοιμηθήκαμε. Το πρωί ξύπνησε η σύζυγός μου  και είδε το σπίτι λεηλατημένο – δήλωσε μιλώντας στη Ροδιακή ο κ. Β. Νικολίτσης.

Έκαναν άνω κάτω το σπίτι, σε απόσταση ελάχιστη από το υπνοδωμάτιό μας. Είμαστε σίγουροι ότι μπήκαν και στο δικό μας δωμάτιο και στου παιδιού. Έψαξαν τις ντουλάπες, μας άρπαξαν ότι είχαμε και δεν είχαμε, όμως δεν μας ενδιαφέρει αυτό.

Ένας τέτοιος διαρρήκτης ή διαρρήκτες φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος για όλα όταν μπαίνει μέσα σε ένα σπίτι γνωρίζοντας ότι κοιμούνται οι ιδιοκτήτες.

Δεν καταλάβαμε τίποτα, παρά το ότι κοιμόμαστε ελαφρά.  Είμαστε σίγουροι ότι κάτι έκαναν και μας νάρκωσαν ή μας παρέλυσαν.

Ειδοποιήσαμε έντρομοι την αστυνομία.  Άρπαξαν το κινητό της συζύγου μου, διάφορα χρυσά που είχαμε και δεν ξέρουμε ακόμα τι άλλο. Περιμένουμε να δούμε τι γίνεται – κατέληξε ο ίδιος.»

Το περιστατικό έγινε στο Παραδείσι όπου διαμένει η οικογένεια και μάλιστα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία. Αντίστοιχο «χτύπημα» είχε γίνει πριν από μερικές μέρες και στην περιοχή της Αρχαγγέλου, όταν με την ίδια μέθοδο, ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν να μπουν σε οικία ζευγαριού που επίσης είχε μικρό παιδί αρπάζοντας έτσι χρήματα και χρυσαφικά.