ΕΚΑΒ: Φτάσαμε στον 46χρονο φίλαθλο σε τέσσερα λεπτά

ΕΚΑΒ: Φτάσαμε στον 46χρονο φίλαθλο σε τέσσερα λεπτά

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο δημοτικό στάδιο «Ηρόδοτος», στη Νέα Αλικαρνασσό Κρήτης, απέστειλε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης που παρατίθενται, η κλήση από το δημοτικό στάδιο ελήφθη ώρα 16:48 και αφορούσε στο περιστατικό τραυματισμού 46χρονου άντρα. 

«Αμέσως διαβίβασε το σήμα στο πιο κοντινό άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο και αυτό αφίχθη στο γήπεδο στις 16:52» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, δόθηκε εντολή (από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ) να μεταβεί στο σημείο και μικρό Όχημα Ταχείας Πρόσβασης με γιατρό, όπως και έγινε -αυτό αφίχθη στο γήπεδο στις 16:54.

«Στη συνέχεια, και ώρα 17:01, το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. με τον τραυματία και με τη συνοδεία του γιατρού, αναχώρησε από το γήπεδο «Ηρόδοτος» με προορισμό το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Βάσει των παραπάνω και στηριζόμενοι στα επίσημα αρχεία καταγραφής του περιστατικού, ο πραγματικός χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν μόλις 4 λεπτά (και όχι 30 λεπτά όπως ειπώθηκε), πράγμα που καθιστά προφανές πως το ΕΚΑΒ ανταπεξήλθε άμεσα στην κάλυψη του περιστατικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο