Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α΄ Αθήνας Αλέξανδρο Πλωμαρίτη.

Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής κρίθηκε ένοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) και συγκεκριμένα για προτροπή σε ρατσιστική βία. 

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης σε ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Cleaners" που προβλήθηκε από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4, σε βάρος μεταναστών, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει «μιάσματα», «υπάνθρωπους» κ.ά., ενώ είχε αναφερθεί σε δημιουργία κρεματορίων για «να τους κάνουμε σαπούνια... για τα αμάξια και τα πεζοδρόμια». 

Το εν λόγω υλικό είχε προβληθεί τον Μάρτιο του 2013 ενώ είχε καταγραφεί την περίοδο πριν τις εκλογές του 2012, από τον σκηνοθέτη, απόφοιτο της βρετανικής Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, Κωνσταντίνο Γεωργούση.

Μετά την προβολή του διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας στο πλαίσιο της οποίας απεστάλη στην Εισαγγελία απόσπασμα από το εν λόγω ντοκιμαντέρ. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε καταδίκη του κατηγορουμένου, κρίνοντας ότι «πράγματι εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».