Μόνο τρομοκρατικό σενάριο οριστικής εξαφάνισης των κοινωνικών πολιτικών και της στήριξης στα άτομα με αναπηρία μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό πρωτοσέλιδο και το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, με τίτλο «5+1 αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

«Οι πραγματικές στρεβλώσεις αφορούν στην οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους τα χρόνια του μνημονίου. Στρέβλωση αποτελεί η ελάχιστη προστασία που παρέχεται στα άτομα με αναπηρία, σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ, που κατά τα άλλα αποτελεί νόμο του κράτους! Αν φανταστούμε το σενάριο να πραγματοποιηθεί έστω και μία από τις οδηγίες των «υψηλόβαθμων στελεχών» της Πρόνοιας και των Ταμείων, μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για διατεταγμένο σχέδιο εξόντωσης της πλέον ευάλωτης κοινωνικής ομάδας.

Στη χώρα που η ανεργία στα άτομα με αναπηρία έχει χτυπήσει κόκκινο, η κοινωνική πρόνοια έχει περιέλθει σχεδόν εξολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια των οικογενειών και το κόστος της αναπηρίας δεν έχει μετρηθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς πιέσεις του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος, η περικοπή οποιασδήποτε από τις ελάχιστες φοροελαφρύνσεις ή μέρους των πενιχρών συντάξεων θα οδηγήσει σε κοινωνική κρίση και σε δυσβάσταχτα περιθώρια επιβίωσης.

 Το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί εδώ και τώρα τις ηγεσίες του ΙΚΑ, της Γ.Γ. Πρόνοιας και του υπουργείου Εργασίας να πάρουν θέση δημόσια για όλα τα παραπάνω σενάρια. Σε κάθε περίπτωση, το αναπηρικό κίνημα σαν μια γροθιά θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την αήθη προσπάθεια τρομοκράτησης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, απ’ όπου και αν προέρχεται!» καταλήγει η ανακοίνωση.