Προκαταρκτική εξέταση για τα δημοσιεύματα που θέλουν την Κριστίν Λαγκάρντ να έχει δεχθεί απειλές από φοροφυγάδες διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον προϊστάμενο εισαγγελέα εφετών, να αρχίσει έρευνα και για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περί απειλών προς το πρόσωπό του για τον ίδιο λόγο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, ο εισαγγελέας θα ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις. Όπως δήλωσε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, «Ο πρώτος είναι να προστατεύσουμε τη ζωή της κ. Λαγκάρντ, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες και δεύτερος είναι, εφόσον αποδειχθούν Έλληνες ως δράστες, να αποδοθούν ευθύνες. Νομίζω ότι ήταν μια υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και είναι μια ενέργεια νομική και πολιτική, για να μην φανεί ότι η Ελλάδα μένει αδιάφορη από μια καταγγελία που αφορά τη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές, όταν έκανε λόγο για φοροδιαφυγή πλουσίων στην Ελλάδα. 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλύψει ότι το 2012 είχε δεχτεί απειλές από φοροφυγά ο οποίος του έλεγε «Έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις».