Συνεδριάζουν την Πέμπτη τα μέλη του συμβουλίου Εφετών, προκειμένου να αποφανθούν για την «τύχη» του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά.

Πιο συγκεκριμένα, ανήμερα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το συμβούλιο Εφετών καλείται να αποφασίσει  αν οι δυο κορυφαίοι στην πυραμίδα της ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής θα παραμείνουν στη φυλακή – θα συνεχιστεί δηλαδή η 12μηνη κράτησή τους - ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός, Περικλής Δράκος, όσον αφορά στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, εισηγείται την παράταση της προσωρινής του κράτησης.

Ανάλογη εισήγηση έχει κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας και για τον έτερο προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.

Από την πλευρά τους πάντως οι κατηγορούμενοι βουλευτές, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων δια του δικηγόρου τους κ. Νίκου Αντωνιάδη πως οι εισαγγελείς τάσσονται υπέρ της απόρριψης των αιτήσεων τους χωρίς όμως να απαντούν σε ουσιώδη – όπως λένε - νομικά ζητήματα που θέτουν, όπως για παράδειγμα το γεγονός της προφυλάκισης τους χωρίς άρση της ασυλίας τους.

Η δίκη και η δικογραφία - «μαμούθ»

Παράλληλα, πλησιάζει η ώρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, η έναρξη της οποίας τοποθετείται κοντά στα Χριστούγεννα.

Όσον αφορά στην ογκώδη δικογραφία, αυτή βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει στο δικαστικό συμβούλιο την πρότασή του επί της παραπομπής ή μη των 77 κατηγορουμένων της υπόθεσης, εκ των οποίων οι 29 βρίσκονται στη φυλακή.

Στη συνέχεια, το συμβούλιο θα αποφανθεί με βούλευμα ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο και για ποιες ακριβώς κατηγορίες.