Η δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές υπό τον 3ο ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, έφερε στο φως ένα γραφείο στη Γλυφάδα που λειτουργούσε ως βάση παρακολουθήσεων
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το Βήμα, το γραφείο ανακαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, έπειτα από σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009. Τότε ωστόσο δεν είχε υπάρξει περαιτέρω συνέχεια για την αξιοποίηση των πληροφοριών.
 
Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών την περίοδο 2004-2005. Μετά από χρήση στοιχείων και πληροφοριών και από έναν «αξιόπιστο πληροφοριοδότη που είχε πρόσβαση κυρίως σε δεδομένα μυστικών υπηρεσιών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ», βρέθηκαν μπροστά στην ανακάλυψη.  Για τον εντοπισμό του διαμερίσματος χρησιμοποιήθηκαν και σύγχρονα τεχνικά μέσα με στόχο τον εντοπισμό στίγματος κινητών και άλλα. Επιπλέον φέρεται να ζητήθηκε η συνδρομή στελεχών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και του προαναφερόμενου σημαντικού πληροφοριοδότη που είχε «αδρανοποιηθεί» τα τελευταία χρόνια.