Σύμβαση με έξι δήμους για την αναβάθμιση έξι εθοριακών της Βόρειας Ελλάδας υπέγραψε σήμερα, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και οι δήμοι Κομοτηνής, Μύκης, Κάτω Νευροκοπίου, Κιλκίς, Παιονίας και Πρεσπών.

Η σύμβαση, ύψους 335.000 ευρώ, προβλέπει την εκτέλεση έργων ανάδειξης των υποδομών στους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Δοϊράνης, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου και Νυμφαίου.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση ύψους 525.000 ευρώ με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας για την αναβάθμιση των Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης. 

Έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της αναβάθμισης συνολικά 12 χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας.  «Στόχος είναι να κάνουμε πιο ελκυστικούς τους μεθοριακούς σταθμούς και στο μυαλό μας είναι η επόμενη φάση, την οποία διεκδικούμε. Θεωρώ ότι το έργο θα συνεχιστεί και όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός.