current views are: 2

18 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:50

Μεγάλη πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα – Επεισόδια στο Κερατσίνι

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Δημοσίευση 14:50’
αρθρο-newpost

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του. Κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στο σημείο δολοφονίας του 34χρονου ράπερ, ανάμεσά τους μέλη του ΚΚΕ, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. 

Στη συνέχεια, οι φίλοι του Παύλου Φύσσα πραγματοποίησαν πορεία προς τον Κορυδαλλό, κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και φωνάζοντας ρυθμικά «Killah P».

Στο δεύτερο συλλαλητήριο συμμετείχαν φορείς και άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Με αφετηρία το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πορεύτηκαν ως την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και επέστρεψαν στο σημείο της δολοφονίας. 

Παράλληλα, το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετονόμασε την οδό Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα, ως φόρο τιμής στον 34χρονο. 

Παρόμοια συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μητέρα Φύσσα: Σε ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας

Μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Φύσσα, στο σημείο της δολοφονίας του. 

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία της μητέρας, του πατέρα και της αδελφής του, με τη μητέρα του να φωνάζει: «Σε ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, σε ευχαριστώ που ήρθες σε εμάς». 

Το παρών έδωσαν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και αντιπροσωπεία του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο τραγουδιστής Γιάννης Αγγελάκας και η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου.

Η δολοφονία

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο Παύλος Φύσσας, έλληνας ράπερ με αντιφασιστική δράση, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, με μαχαίρι σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 λίγο μετά τα μεσάνυχτα από όπου ο Φύσσας έφυγε αφού νωρίτερα παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου.

Η δολοφονία αφορούσε σε πολιτικά κίνητρα και οι ανακρίσεις «έδειξαν» και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής αποτελώντας την απαρχή περαιτέρω ερευνών για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης όπου εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Η εξέλιξη των ερευνών για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οδήγησε στην σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.


σχετικα αρθρα