Τροπολογία για τις ιδιωτικές κλινικές ψηφίστηκε με αφορμή τον εκπληστηριασμό στοιχείων του «Ερρίκος Ντυνάν». Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης διευκρίνισε για τον κατεπείγοντα τρόπο με τον οποία εισήχθη η τροπολογία, ότι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου γίνεται ο εκπλειστηριασμός στο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από κατάσχεση που έχει επιβάλει για απαιτήσεις η Τράπεζα Πειραιώς. Στην πραγματικότητα η τροπολογία, είπε, διαφυλάσσει τη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», τις θέσεις εργασίας και το σύνολο.

Αντίθετος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Θοδωρή Δρίτσα να τονίζει: «Με την αυτόματη μεταφορά της άδειας, όποιος πλειοδότης πάρει το νοσοκομείο θα πάρει εξ ορισμού και την άδεια χωρίς να έχει πραγματικά τις προϋποθέσεις».

Όσον αφορά την τροπολογία, ρυθμίζει θέματα αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών στην περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού αυτών.

Η τροπολογία προβλέπει ότι, σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.