Σκοτεινές μεθοδεύσεις από τον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι και η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τις Ιδιωτικές Κλινικές, δεν μπορούμε παρά να αποδώσουμε σε σκοτεινές μεθοδεύσεις του Οργανισμού, πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο».

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών καταγγέλλει τον ΕΟΠΥΥ ότι δεν θέλει να προχωρήσει ο έλεγχος και γι' αυτό εφευρίσκει διαρκώς προσκόμματα για να κωλυσιεργεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Απόδειξη η αθέτηση των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση του ελέγχου που τέθηκαν για τις 31.03.2014 και τις 30.06.2014. Επίσης απόδειξη αποτελεί η ασάφεια που υπάρχει σχετικά με το αν και πότε ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει έγκριση στις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες για την πραγματοποίηση των ενεργειών που φαίνεται ότι ζητούνται με το προκαταρκτικό πόρισμα, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Ο ΣΕΚ εκτιμά ότι «στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι να αποτύχει ο έλεγχος, ώστε να καλυφθεί η ανικανότητα του Οργανισμού να πληρώσει τις Ιδιωτικές Κλινικές για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη παρασχεθεί στους ασφαλισμένους του, τηρώντας τις υποχρεώσεις του» και προσθέτει:

«Η πρακτική της παραπλάνησης της κοινής γνώμης, η εσκεμμένη κωλυσιεργία στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του και η συκοφάντηση του κλάδου μας είναι μια παλιά και γνώριμη τακτική του ΕΟΠΥΥ, που σήμερα όμως με αυτές τις υπόγειες ενέργειες παίρνει πρωτόγνωρες διαστάσεις οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές. Οι μεθοδεύσεις αυτές που οδηγούν στον αφανισμό του κλάδου μας και βάζουν "ελαφρά τη καρδία" σε κίνδυνο το μέλλον 55.000 εργαζομένων σε αυτόν, έχει ξεκάθαρο σκοπό και υπεύθυνους με ονοματεπώνυμο. Θεωρούμε υπεύθυνο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό για όλη αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί εναντίον των Ιδιωτικών Κλινικών. Εξίσου υπεύθυνος θα είναι και ο πολιτικός του προϊστάμενος που το επιτρέπει, αν δεν δώσει λύση στο γεγονός ότι ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ είναι αυτός που έχει λάβει υπηρεσίες και αρνείται να τις πληρώσει».

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, «δηλώνει άλλη μια φορά ξεκάθαρα ότι θα είναι ο πρώτος που θα καταδικάσει και θα ζητήσει την τιμωρία όσων επιχειρήσεων παρανόμησαν, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Ευρισκόμενοι για μια ακόμα φορά μπροστά σε ένα καινούργιο αδιέξοδο, δηλώνουμε την απερίφραστη εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παν. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των καταγγελλόμενων υπερχρεώσεων ιδιωτικών κλινικών που φέρονται, μόνο για το 2013, να ανέρχονται σε περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ.

TAGS