«Πάμε σε εκλογές που δεν τις θέλουμε, δεν τις προκαλέσαμε, δεν τις ζητήσαμε αλλά δεν τις φοβόμαστε», δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, σχετικά με τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Γρεβενών.

Το Πρωτοδικείο προχώρησε στην ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου του 2010, μετά την εκδίκαση της εκπρόθεσμης αίτησης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, Γεωργίου Γκουντρομίχου.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και η εκλογική διαδικασία ήταν σύμφωνη με τις αποφάσεις και τις υποδείξεις του υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε και έκανε λόγο για λάθος του υπουργείου κατά την κατανομή των εδρών, που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του δήμου Γρεβενών και στην τοπική κοινωνία.

Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα δεν μπορούν να ψηφιστούν, σοβαρές αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν, ακόμα και οι προγραμματισμένες πληρωμές οφειλών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Είπε ότι θα διεκδικήσει δικαστικά αποζημίωση από το υπουργείο Εσωτερικών για τη ζημιά που θα υποστεί ο δήμος Γρεβενών τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

«Έχω αποφασίσει προσωπικά να μην προχωρήσω σε αναίρεση της απόφασης, αυτό όμως δεν στερεί το δικαίωμα να το πράξουν όσοι έχουν έννομο συμφέρον», υπογράμμισε.

 

 

Σημειώνεται ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο Δήμο Γρεβενών,ακυρώθηκαν, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, , με αποτέλεσμα ο δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, να εκφράζει τη βούλησή του να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και γνωστοποίησε ότι δεν θα στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας, η απόφαση 51 του 2011 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης ακυρώνει την απόφαση ανακήρυξης του πολυμελούς πρωτοδικείου Γρεβενών και διατάσσει την επανάληψη της εκλογής στο Δήμο Γρεβενών για την ανάδειξη του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου και των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.

Το αιτιολογικό, σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, είναι ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της 13ης Αυγούστου με την οποία κατανεμήθηκαν εσφαλμένα οι έδρες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από ό,τι έπρεπε, σε κάποιες εκλογικές ενότητες και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.

«Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εκτελεστεί και να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές με τα όποια διαδικαστικά, νομικά, λειτουργικά προβλήματα συνεπάγεται η σχετική διαδικασία» είπε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε: «η πολιτική βούληση του δημάρχου είναι να ξαναπάρει την εντολή από το σύνολο του εκλογικού σώματος. Δικαίωμα να στραφεί κατά της απόφασης αυτής έχει οποισδήποτε δημότης, εφόσον έχει έννομο συμφέρον, ωστόσο ο κ. Κουπτσίδης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα στραφεί ο ίδιος κατά της απόφασης».

Αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.