Χειροπέδες πέρασαν σε 28χρονο ειδικό φρουρό αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά και δωροληψία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως κατήγγειλε ο 41χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική και με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις απο το 2008, του είχε ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του, αλλά αυτός δεν δέχτηκε.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα «όφειλε», καθώς τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.

Ο 41χρονος δεν συμμορφώθηκε στην απαίτηση του ειδικού φρουρού και ο 28χρονος υπέβαλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του.

Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.