Ειδικός φρουρός εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου

Ειδικός φρουρός εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου

Χειροπέδες πέρασαν σε 28χρονο ειδικό φρουρό αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά και δωροληψία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως κατήγγειλε ο 41χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική και με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις απο το 2008, του είχε ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του, αλλά αυτός δεν δέχτηκε.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα «όφειλε», καθώς τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.

Ο 41χρονος δεν συμμορφώθηκε στην απαίτηση του ειδικού φρουρού και ο 28χρονος υπέβαλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του.

Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο