Την αναστολή κατάληψης στο δημαρχείο της Αθήνας αποφάσισαν σήμερα οι συμβασιούχοι, οι οποίοι παρέμεναν στο κτίριο από τις 21 Μαρτίου.

Οι συμβασιούχοι με την απόφασή τους αυτή, όπως, δηλώνουν οι ίδιοι, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία δικαιώνει συμβασιούχους που προσλήφθηκαν πριν το 2001.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε σε ανακοινωσή του σχετικά με την απόφαση των συμβασιούχων:

"Χαιρετίζω την απόφαση των συμβασιούχων και των σωματείων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων να σταματήσουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου στην οδό Αθηνάς. Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι προς το συμφέρον όλων και κυρίως προς το συμφέρον της πόλης μας να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα των συμβασιούχων, με διάλογο, και μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, της νομοθεσίας και των αποφάσεων των δικαστηρίων. Είχα καλέσει επίσης τους εκπροσώπους των εργαζομένων να σταματήσουν την κατάληψη και να έρθουν να συζητήσουμε προτάσεις προς την πολιτεία. Με την άρση της κατάληψης και την επιστροφή των εργαζομένων στην υπηρεσία του δημότη, αυτό καθίσταται πλέον δυνατό."

"Ο Δήμος της Αθήνας παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος στην αποστολή του, δηλαδή στην παροχή χρήσιμων και αποδοτικών υπηρεσιών προς τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας", κατέληξε ο δήμαρχος.