Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με ιταλική σημαία. Το πλοίο προσέκρουσε πρώτα στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού και έπειτα άρχισε να μπάζει νερά.

To πλοίο έχει υποστεί αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα έχει υποστεί. Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει προσπάθεια, από το πλήρωμα του πλοίου, προκειμένου το «europalink», που είναι δεμένο πλάγια, να γυρίσει κάθετα για να μπορέσει να αποβιβάσει τα 306 ΙΧ αυτοκίνητα που μεταφέρει.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Αακτοφυλακή πριν την προσπάθεια αυτή, ιδιώτες δύτες αναμένεται να καταδυθούν εκ νέου στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να γίνει επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος. Η απάντληση των υδάτων απο τη στιγμή του ατυχήματος γίνεται με αντλίες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο. Στο «europalink» απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Το πλοίο μεταφέρει 692 επιβάτες, 70 άτομα πλήρωμα και 306 ΙΧ αυτοκίνητα και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανγκόνα. Οι ώρες αγωνίες για τους επιβάτες ευτυχώς πέρασαν χωρίς να έρθουν τα χειρότερα.