Τα αρχαιολογικά ευρήματα που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας στην Αμφίπολη πέραν από το δέος που προκαλούν, φαίνεται πως αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πονηρούς να πλουτίσουν.

Μεσίτες και «αϊτονύχηδες» έχουν βάλει στο στόχαστρο την περιοχή προσπαθώντας να αγοράσουν χωράφια και οικόπεδα με θέα τον αρχαίο τάφο, σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία.

«Είναι αλήθεια ότι ήρθαν μεσίτες και ρωτούν για χωράφια και οικόπεδα» δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μεσολακκιάς Αθανάσιος Ζουρνατζής.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για οικόπεδα και χωράφια. Όμως κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα κάνει κίνηση χωρίς τα τελικά δεδομένα των ανασκαφών, αν δεν ξέρει τι θα απαλλοτριωθεί στην περιοχή» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος.

Πάντως μέχρι στιγμής οι είναι ιδιοκτήτες αγροτικής γης που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τύμβο του Καστά ούτε που το... σκέφτονται καθώς πιστεύουν ότι τα κτήματά τους θα απαλλοτριωθούν. Άλλοι θεωρούν ότι οι τιμές των 250 έως και 500 ευρώ το στρέμμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα είναι πολύ χαμηλές πλέον και δεν διστάζουν να μιλήσουν για πωλήσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 5.000 ευρώ το στρέμμα.