current views are: 2

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:05

Τι αποκάλυψε ο Τασούλας για τον τύμβο της Αμφίπολης (Βίντεο)

To ενδεχόμενο να έχει ταφεί στην Αμφίπολη ο Μέγας Αλέξανδρος απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας σε συνέντευξή του στο Mega.

Δημοσίευση 08:05’
αρθρο-newpost

To ενδεχόμενο να έχει ταφεί στην Αμφίπολη ο Μέγας Αλέξανδρος απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας σε συνέντευξή του στο Mega.

To ενδεχόμενο να έχει ταφεί στην Αμφίπολη ο Μέγας Αλέξανδρος απέκλεισε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας σε συνέντευξή του στο Mega.

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Τασούλας: «Η αίσθηση που έχω είναι ότι αυτό είναι αδύνατον. Για τον Μέγα Αλέξανδρο έχουμε υποδεέστερες πληροφορίες, άρα φαντάζομαι ότι εάν είχαμε μια τέτοια εξέλιξη, μια τέτοια πληροφορία, δε θα είχε διαφύγει». Ωστόσο, λίγη αργότερα ο υπουργός σε νέα του συνέντευξη του στα Παραπαλοτικά Fm διευκρίνισε ότι αυτό που εννοούσε με την δήλωσή του είναι ότι δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος και όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο». 

Μαγεύουν οι Καρυάτιδες

Οι Καρυάτιδες στον τάφο της Αμφίπολης που παρουσιάσθηκαν χθες αποκαλύφθηκαν μέχρι τα πέλματα και τους κοθόρνους – τα υποδήματα που φορούσαν.

Με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες, οι οποίες έχουν ύψος 2,27 μ., φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις. Φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια.


σχετικα αρθρα