Ελεύθεροι αφέθηκα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Europa Link, ενώ ορίστηκε δικάσιμος.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κέρκυρας, βάση του άρθρου 277, 278 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια, με κίνδυνο για τους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο με σημαία Ιταλίας, συμφερόντων της εταιρείας Minoan Grimaldi Lines τα μεσάνυχτα του Σαββάτου υπό αδιευκρίνιστη αιτία έπεσε σε νησίδα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Εν τω μεταξύ, η απάντληση των υδάτων έχει ολοκληρωθεί, ενώ ειδικά συνεργεία έχουν τοποθετήσει επιθέματα επί των ρηγμάτων του πλοίου που πλέον βρίσκεται σε κανονική κατάσταση από τη μικρή κλίση που είχε πάρει χθες βράδυ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των υπολοίπων 242 επιβατών με άλλο πλοίο. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η αποβίβαση των υπολοίπων δέκα τρέιλερ, ενός λεωφορείου και έντεκα επικαθήμενων απο το γκαράζ του πλοίου.

Στην Κέρκυρα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του συμβάντος, μετέβη σήμερα Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Παράλληλα, από το λιμεναρχείο Κέρκυρας έχει απαγορευθεί ο απόπλους του Europa Link, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και σχετικής βεβαίωσης πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.