current views are: 2

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:19

Νέος εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προμηθεύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δημοσίευση 19:19’
αρθρο-newpost

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προμηθεύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προμηθεύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά την έγκριση που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thessalianews.gr, πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξομοιωτή Ακτινοθεραπείας για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 € (με ΦΠΑ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Γραφείο Προμηθειών του Π. Γ. Ν. Λάρισας, με κύριο του έργου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ακολουθεί η σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταξύ Νοσοκομείου και αναδειχθέντος αναδόχου στο σχετικό διαγωνισμό. Το έργο εντάχθηκε συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι η αιρετή Περιφέρεια κινήθηκε βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πάνω στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, στηρίζοντας τον συνάνθρωπό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία: «Μέσα από το ΕΣΠΑ η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, επιθυμούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές τους και να τα κάνουμε αποδοτικότερα. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο».

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός εξομοιωτή ακτινοθεραπείας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το τμήμα ακτινοθεραπείας του Π.Γ.Ν. Λάρισας είναι το μοναδικό στην περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας (μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης) και καλύπτει ανάγκες άνω των 1,2 εκ. κατοίκων. Η λειτουργία του τμήματος Ακτινοθεραπείας είναι δυνατή μόνο αν υπάρχει σε λειτουργία εξομοιωτής ακτινοθεραπείας. Χωρίς την ύπαρξη του εμποδίζεται αφενός σημαντικά η λειτουργία του τμήματος και αφετέρου μεγάλος αριθμός ασθενών αναγκάζεται να απευθύνεται σε ακτινοθεραπευτικά κέντρα των δύο μεγάλων αστικών κέντρων. Το έργο θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το επίπεδο υπηρεσιών του τμήματος ακτινοθεραπείας στους περίπου 2.800 καρκινοπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας που εξυπηρετούνται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς ο εξομοιωτής ακτινοθεραπείας είναι καθημερινά αναγκαίος για την εξομοίωση και το σχεδιασμό θεραπείας.


σχετικα αρθρα