Δύο συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη κατά της αξιολόγησης

Δύο συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη κατά της αξιολόγησης

Δύο συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενώ και οι δύο εξελίχθηκαν σε πορείες.

Παρόλο που η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων ήταν μικρή, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης επεσήμανε ότι είναι ικανοποιητική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και ακόμα μεγαλύτερη στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Παράλληλα, ο κ. Κετικίδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών και κατήγγειλε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων οδηγεί όχι μόνο στις 6500 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά και σε άλλες που θα ακολουθήσουν το 2015.

Ο Μηνάς Μοναστηρίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είπε και αυτός ότι η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος συμβάσεων είναι μέτρο για απολύσεις και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τον αγώνα και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο