Το πρωί της Πέμπτης θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση υπεξαίρεσης 1 εκαομμυρίοιυ ευρώ από τα ταμεία του πρώην δήμου Νεάπολης Κρήτης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης. και η ειδική ταμίας, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ειδική ταμίας, η οποία διαχειριζόταν και τα οικονομικά όλων των νομικών προσώπων του πρώην Δήμου Νεάπολης, κατηγορείται ότι από το 1999 μέχρι και το 2011 είχε υπεξαιρέσει περίπου 1.200.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα, καθώς και για απιστία για το ίδιο ποσό. 

Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, για απιστία και για παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα κατηγορούμενοι είναι ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, η τότε πρόεδρος του παιδικού σταθμού, ο τότε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΗ.