current views are: 1

23 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:31

Μενδώνη: Οι κατασκευαστές στην Αμφίπολη είχαν προνοήσει για τους τυμβωρύχους

Οι κατασκευαστές είχαν λάβει μέτρα πρόνοιας για να αποφύγουν τους τυμβωρύχους, τόνισε η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Δημοσίευση 11:31’
αρθρο-newpost

Οι κατασκευαστές είχαν λάβει μέτρα πρόνοιας για να αποφύγουν τους τυμβωρύχους, τόνισε η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Οι κατασκευαστές είχαν λάβει μέτρα πρόνοιας για να αποφύγουν τους τυμβωρύχους, τόνισε η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τον τύμβο της Αμφίπολης.

Μιλώντας στον ANT1, η κυρία Μενδώνη σημείωσε ότι η ανάγκη υποστήλωσης «οφείλεται όχι στο ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά στο ότι από την κατασκευαστική του δομή ήταν επιχωσμένο με ποταμίσια άμμο», σε μια προσπάθεια αποτρεπτική για σύληση.

Η γενική γραμματέας Πολιτισμού ανέφερε πάντως πως «η ανασκαφή θέλει τον χρόνο της» και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβεται στον τρίτο θάλαμο, για να πάμε στον τέταρτο». 

Η ανασκαφή είναι μία αυστηρά επιστημονική διαδικασία, επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να τη βιάσεις, μπορείς, όμως να την επιταχύνεις, λαμβάνοντας κάποια συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και για το μνημείο».

Η κυρία Μενδώνη υπογράμμισε επίσης ότι έχει στηθεί στο μνημείο ένα πλήρες και σύγχρονο εργοτάξιο.


σχετικα αρθρα