Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Τις πρώτες φωτογραφίες από την ληστεία μέσα στο κατάστημα της τράπεζας στο Δίστομο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα και από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στις φωτογραφίες είναι εμφανής η μεταμφίεση των ληστών ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί με τα χαρακτηριστικά. Φορούν είτε γυαλιά ηλίου είτε μάσκα, είτε περούκα. Η αστυνομία πάντως βρίσκεται στα ίχνη νεαρού Αλβανού ο οποίος θεωρείται συνεργός των ληστών και καταζητείται.

Όπως ανακοινώνει η Αστυνομία δακτυλικά αποτυπώματα των: Γεωργίου Πετρακάκου, Σπύρου Δραβίλα και Σπύρου Χριστοδούλου βρέθηκαν στην έρευνα στο κρησφύγετο των δραστών στη Νέα Μάκρη και σε αντικείμενα που βρέθηκαν σε αυτή.

 

Οι φωτογραφίες των δραστών χωρίς την μεταμφίεση κατά τη ληστεία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα με την από 28-08-2014 Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Επίσης στη Νέα Μάκρη οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι βιολογικό υλικό άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό, που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας, στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014, σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας την 17-04-2008, στο Χολαργό Αττικής και  σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας την 23-07-2010, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Επίσης, βιολογικό υλικό δεύτερου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής το 2007, εντός του οποίου βρέθηκαν αποτυπώματα του Δραβίλα Σπυρίδωνα.
 
Το βιολογικό υλικό τρίτου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, σε διαμέρισμα στην οδό Μ. Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια έρευνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007, σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνας.
 

Υπενθυμίζεται ότι:

  • παλαμικό αποτύπωμα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα  είχε βρεθεί στο προαναφερόμενο διαμέρισμα επί της οδού Μ. Βόδα,
  • τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου είχε βρεθεί στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος και
  • τμήμα παλαμικού αποτυπώματος του ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα είχε βρεθεί ομοίως στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος.

Επίσης, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, την 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής και  σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, την 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής.  Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο παραπάνω διαμέρισμα επί της οδού Μ. Βόδα και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Χριστοδούλου Σπυρίδωνας.