Τέσσερα άτομα θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα ως δράστες της ληστείας σε χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ, νωρίς το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου του 2010 στην επαρχιακή οδό Κοκκίνη Χάνι - Κάτω Βάθειας.

Το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί είχαν φθάσει πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες με τη σύλληψη δύο Ηρακλειωτών 22 και 25 ετών, ενός 56χρονου από τα Χανιά, ο οποίος εργαζόταν στα ΕΛ.ΤΑ. και ενός 24χρονου Αλβανού, ο οποίος εμπλέκεται και στις πρόσφατες συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τη ληστεία οργάνωσαν ο 56χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, μαζί με τον 22χρονο Ηρακλειώτη και την εκτέλεσαν ο 22χρονος σε συνεργασία με τον 25χρονο Ηρακλειώτη και τον 24χρονο Αλβανού, υπό την αυστηρή καθοδήγηση του 56χρονου, που λόγω ιδιότητας είχε στη διάθεσή του χρήσιμες πληροφορίες.

Σε ερευνά που διενεργήθηκε στο σπίτι του 56χρονου στα Χάνια βρέθηκαν και κατασχεθήκαν δύο κυνηγετικά όπλα και 21 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου.Επίσης βρέθηκε μία μικροκάμερα, με την οποία είχε καταγραφεί η διαδικασία διαλογής των χρημάτων μέχρι τη στιγμή που μπαίνουν στο χρηματοκιβώτιο.

Οι σκηνές αυτές μαγνητοσκοπήθηκαν μετά τη ληστεία στην Κάτω Βάθεια, γεγονός που κάνει τις αρχές να υποψιάζονται ότι σκόπευαν να διαπράξουν κι άλλες ληστείες, ενώ υπό εξέταση τίθεται το αν έχουν λάβει μέρος και σε ληστείες που έχουν προηγηθεί.

Στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν ο 25χρονος και ο 22χρονος βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τρία ναρκωτικά χάπια, ενώ κατά τις έρευνες βρέθηκαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην εν λόγω ληστεία καθώς και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν τα οποία αναγνωρίσθηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από τον παθόντα .

Σύμφωνα με την αστυνομία, η "μοιρασιά" έγινε ως εξής: ο ένας αδερφός πήρε 27.000 ευρώ, όσα και ο 24χρονος Αλβανός. Ο δεύτερος αδερφός πήρε μόλις 7.000 καθώς θεωρήθηκε ότι δεν είχε μεγάλη συμμετοχή (μεταφόρτωνε τα τσουβάλια με τα χρήματα). Όσο για το υπόλοιπο ποσό, φέρεται να το πήρε ο 56χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, ο οποίος ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του.

Η Αστυνομία έφτασε στους τέσσερις, ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη ληστεία. Εκτός από τις βεβαιωμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες ωστόσο, υπάρχουν και ομολογίες για τη διάπραξη της ληστείας.