Την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθούν οι αποφάσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επεσήμανε ότι σκοπεύει σε έντιμη εφαρμογή του νόμου, που θα ικανοποιεί όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας εφόσον δεν επαρκούν οι υπουργικές αποφάσεις για το θέμα.

Ο κ. Λοβέρδος, εξήγησε ότι η μία υπουργική απόφαση θα εκδοθεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των μη εχόντων (το εισοδηματικό κριτήριο) που συνοδεύεται με το όριο του 10% για κάθε τμήμα .

Σχετικώς με την «γενναιόδωρη ρύθμιση» - όπως χαρακτήρισε την τροπολογία Αρβανιτόπουλου που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο – ο κ. Λοβέρδος είπε ότι πρέπει να εκδοθεί μια υπουργική απόφαση που θα καθορίζει λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν και τις μετεγγραφές λόγω χαμηλού εισοδήματος, το πότε δηλαδή θα γίνουν οι αιτήσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η προθεσμία αιτήσεως μετεγγραφής θα είναι πενθήμερη (από μία Δευτέρα που θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τη λήξη των εγγραφών στις 26 Σεπτεμβρίου) ώστε να δοθεί χρόνος κάποιων ημερών ή εβδομάδων για την διαμόρφωση της απάντησης στο αίτημα.

Τέλος ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι στην υπουργική απόφαση εκτός από το εισοδηματικό θέμα θα ρυθμιστεί και το ζήτημα για το που δικαιούται ο φοιτητής να μετεγγραφεί.