Το κλίμα στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ηρακλείου παραμένει τεταμένο καθώς παρά τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τα κενά στα σχολεία κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν δυσχεραίνοντας το έργο των δασκάλων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η τρίτη φάση τοποθέτησης αναπληρωτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή Παρασκευή με τις προσδοκίες ωστόσο της συνδικαλιστικής κοινότητας να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές. Δεκάδες πρωινά τμήματα έχουν μείνει χωρίς δάσκαλο και δεν είναι λίγα τα τμήματα που έχουν περισσότερους από 25 μαθητές.

Τα συνολικά κενά είναι 194 με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους δασκάλους (75) και στους νηπιαγωγούς (50). Σοβάρες ελλείψεις παρατηρούνται και στις ειδικότητες μεταξύ των οποίων στα εικαστικά, στην πληροφορική και στη θεατρική αγωγή. Μεγάλο συνεχίζει να είναι το πρόβλημα και στα σχολεία ειδικής αγωγής τα οποία για ακόμα μία χρονιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους και στο περιθώριο. 

Το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων παραμένει ανοιχτό με το τοπίο να ξεκαθαρίζει αρχές Οκτωβρίου και πάντα σε συνεννόηση δασκάλων και καθηγητών. Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και ΟΛΜΕ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πλέον το ενδεχόμενο απεργίας.