"Στην περιουσία της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα, η οποία σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη φθάνει στα 11,9 δισ. ευρώ" αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή ανακοίνωση αναφορικά με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, προσθέτει η ΓΕΝΟΠ, είναι εθνικο κεφάλαιο και δεν προσφέρεται για πωληση.

Σκληρή σύγκρουση σε περίπτωση μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου

"Δεν υπάρχει περίπτωση να καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά", είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% έως το 34%, το 2012, με διατήρηση δημοσίου ελέγχου και μάνατζμεντ.

Αργότερα αναμένεται επίσημη τοποθέτηση της ΓΕΝΟΠ.

Στο μεταξύ, το τριμελές Εφετείο με σημερινή του απόφαση έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 10ήμερη απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Το Εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, που έκρινε νόμιμη την απεργία, και απαγόρευσε την επανάληψή της με τα ίδια αιτήματα. Στο μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν ανασταλεί και διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.