current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:38

Έρχεται χειμώνας: Κρύο, καταιγίδες και χαλάζι

Τα χειμερινά του φοράει ο καιρός που από τον καθυστερημένο καύσωνα μας πάει στην πρώιμη παγωνιά. 

Δημοσίευση 15:38’
αρθρο-newpost

Τα χειμερινά του φοράει ο καιρός που από τον καθυστερημένο καύσωνα μας πάει στην πρώιμη παγωνιά. 

Τα χειμερινά του φοράει ο καιρός που από τον καθυστερημένο καύσωνα μας πάει στην πρώιμη παγωνιά

Ήδη από την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού άλλαξε σημειώνοντας πτώση της θερμοκρασίας που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους. 

Από την Παρασκευή θα επιδεινωθεί περαιτέρω με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού θα πέσουν στα ορεινά. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση. 

Παρόμοιο το σκηνικό και το Σαββατοκύριακο με τον καιρό να είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα ασθενήσουν ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Πολύ ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο που τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. 

Σύμφωνα μάλιστα με μακροπρόθεσμες προγνώσεις δεν αποκλείεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά και συγκεκριμένα σε χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, όπως το Καϊμακτσαλάν, η Βασιλίτσα, τα 3-5 Πηγάδια αλλά και στον Παρνασσό


σχετικα αρθρα