Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 3

25 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:12

Έρευνες για τα «πλοκάμια» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Τρίκαλα

Ολονύχτια απολογία είχαν στην Εισαγγελέα Τρικάλων οι τέσσερις δράστες που εμπλέκονται στην υπόθεση εμπορίας βρεφών, η οποία αποκαλύφθηκε χθες από την ΕΛ.ΑΣ. 

Δημοσίευση 07:12’
αρθρο-newpost

Ολονύχτια απολογία είχαν στην Εισαγγελέα Τρικάλων οι τέσσερις δράστες που εμπλέκονται στην υπόθεση εμπορίας βρεφών, η οποία αποκαλύφθηκε χθες από την ΕΛ.ΑΣ. 

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη 

Ολονύχτια απολογία είχαν στην Εισαγγελέα Τρικάλων οι τέσσερις δράστες που εμπλέκονται στην υπόθεση εμπορίας βρεφών, η οποία αποκαλύφθηκε χθες από την ΕΛ.ΑΣ. 

Η Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για 11 παράνομες υιοθεσίες στη χώρα μας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ και μια άνεργη φέρονται να έπαιζαν το ρόλο του «διαμεσολαβητή» στις υποθέσεις, ενώ η δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος παρείχαν όλα τα δικαιολογητικά των παράνομων υιοθεσιών και την… νομική κάλυψη. 

Η Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους και σήμερα θα ανακοινωθεί η προφυλάκισή τους ή όχι. 

Ως «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας εμφανίζεται ένας 45χρονος Βούλγαρος, που είχε και το γενικό πρόσταγμα στη συνάντηση με τους υποψήφιους θετούς γονείς χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας. Το κύκλωμα είχε διαρκή δράση, οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους στις παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Τα μέλη του προσέγγιζαν στη Βουλγαρία ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν να δώσουν τα μωρά που θα γεννούσαν τους για υιοθεσία έναντι αμοιβής, ενώ φρόντιζαν να γεννήσουν σε ελληνικά μαιευτήρια και κυρίως στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για τον τοκετό. 

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια τα οποία ήταν πρόθυμα να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν ένα μωρό έστω και παράνομα και αναλάμβαναν όλες τις διαδικασίες των υιοθεσιών. 

Ως τώρα εξακριβώθηκε ότι το κύκλωμα εμπλέκεται σε τουλάχιστον 11 παράνομες υιοθεσίες βρεφών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα την τελευταία επταετία, ωστόσο η αστυνομία εκτιμά ότι υπάρχουν και άλλες. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν εννέα δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, ένα αποδεικτικό κατάθεσης χρημάτων σε εταιρεία μεταφοράς, επτά κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. 


σχετικα αρθρα