Στην απόφαση να μην δοθεί κανένα στοιχείο εργαζόμενου για έλεγχο συμβάσεων προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας με ψήφισμά του. 

«Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση, αποκαλύπτει την σκοπιμότητά της, για νέες χιλιάδες απολύσεις», τονίζεται και προστίθεται πως η συγκυβέρνηση «θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει τον δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ».

«Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της "νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας" της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα» συνεχίζει το ψήφισμα.

Σχετικά με την διαδικασία του ελέγχου, αναφέρεται ότι «ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις διευθύνσεις διοικητικών υπηρεσιών». Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, αυτή η διαδικασία ξεκίνησε ήδη και στον Δήμο Πατρέων. 

Τέλος, αναφέρεται ότι «το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων, αποφασίζει ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις».