Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη 34χρονος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και ένας 34χρονος ιδιώτης, για δωροληψία.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο 34χρονος Αξιωματικός απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικά ποσά, για να του παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που επρόκειτο να λειτουργήσει σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο καταγγέλλων γνώρισε τον Αξιωματικό, μέσω του 34χρονου συλληφθέντα ο οποίος μεσολάβησε στα διάφορα στάδια των εκβιαστικών απαιτήσεων και κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Αξιωματικός απαιτούσε αρχικά από τον επιχειρηματία το ποσό των 2.500 ευρώ μηνιαίως. Ακολούθως η παράνομη απαίτηση, με διάφορες προφάσεις και εκβιαστικές απειλές, κλιμακώθηκε σταδιακά στις 3.700 και στη συνέχεια στις 10.000 ευρώ, ενώ επειτα από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε τελικά η καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ, κάθε μήνα.

Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του Αξιωματικού, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Ακολούθως ο 34χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον Αξιωματικό, που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνες που επακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στον Αξιωματικό κινητό τηλέφωνο και κάρτα SIM, ενώ στον 34χρονο το προσημειωμένο ποσό των 5.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης.