Ραγδαία και ανεξέλεγκτη είναι πλέον η αύξηση του παρεμπορίου στον Πειραιά, όπως σημειώνει σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Ο σύλλογος επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παραβατικών φαινομένων.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι: "Ενόψει της έναρξης της θερινής και της τουριστικής περιόδου, επισημαίνουμε την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη της ενίσχυσης της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παρεμπορίου, των κλοπών αλλά και των όποιων παραβατικών φαινομένων, καθώς η έλλειψη ικανού αριθμού στελεχών, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων, εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών.

Επιπλέον θεωρούμε, ότι οι πεζές περιπολίες σε μια μητρόπολη - λιμάνι, όπως ο Πειραιάς, σε συνδυασμό με αυτές της ομάδας ΔΙΑΣ, είναι απαραίτητες για την προστασία των επισκεπτών, αλλά και των τουριστών, που φέτος αναμένονται να αυξηθούν''.