Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, το κεφάλαιο της Αναπαραγωγής του Ανθρώπου αφαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της Α' Γυμνασίου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «η πραγματικότητα, λοιπόν, την οποία, γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και φαίνεται να αγνοεί (;) η Π.Ε.Β., είναι ότι στο Νέο Γυμνάσιο, στο οποίο προβλέπεται πλέον η διδασκαλία της Βιολογίας να διεξάγεται στην Α΄, στη Β΄ και στη Γ΄ Γυμνασίου (αντί της Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου που ίσχυε παλαιότερα) το κεφάλαιο της Αναπαραγωγής μεταφέρεται από την Α΄ Τάξη, στη Β', με έναρξη από το σχολικό έτος 2015-2016. Και τούτο γιατί, οι μαθητές που φοιτούν φέτος στη Β΄ Τάξη Γυμνασίου είχαν ήδη διδαχθεί πέρυσι το κεφάλαιο αυτό ως μαθητές της Α΄ Τάξης. Σ' αυτό και μόνο σ' αυτό οφείλεται το γεγονός ότι δεν διδάσκεται το παραπάνω κεφάλαιο στη Β΄ Τάξη φέτος. Από το επόμενο σχολικό έτος και εξής οι μαθητές της Β΄ Τάξης θα διδάσκονται κανονικότατα το κεφάλαιο της Αναπαραγωγής, αφού δεν θα το διδάσκονται ως μαθητές της Α΄ Τάξης». 

Επίσης, τονίζεται ότι η μεταφορά του κεφαλαίου της Αναπαραγωγής από την Α΄ στη Β΄ Γυμνασίου, πρώτον έγινε με βάση αποτελέσματα πιλοτικής εφαρμογής του νέου προγράμματος της Βιολογίας που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι και δεύτερον απηχεί αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων που θεωρούν καλύτερο, το σπουδαιότατο αυτό κεφάλαιο να διδάσκεται σε μαθητές που ηλικιακά είναι ωριμότεροι να το προσλάβουν. 

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, η Βιολογία διδάσκεται και στις 3 τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, και μάλιστα με αναβαθμισμένο αριθμό ωρών, καθώς διδάσκεται πλέον δύο ώρες στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, αντί της μίας ώρας που διδασκόταν ως πρόσφατα και θα διδάσκεται οκτώ ώρες στους μαθητές που, στη Γ΄ Τάξη Λυκείου, θα επιλέγουν την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού που περιλαμβάνει και τη Βιολογία.