Λίγες ώρες, μόνο, χρειάστηκαν για να συντονιστεί το Λιμενικό και η Αστυνομία, μετά την απόφαση που ελήφθη χθες στην Περιφέρεια, σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων από μεικτά κλιμάκια, για παρεμπόριο.

Τα ξημερώματα ομάδα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού πραγματοποίησαν έλεγχο σε μικροπωλητές στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε πλήθος προϊόντων παράνομου εμπορίου.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν ενώ το θέμα αναλαμβάνει τώρα το ΣΔΟΕ.

Ικανοποίηση από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

"Σταθμό για το χρόνιο πρόβλημα του παρεμπορίου στην Κρήτη" χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και του Αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Λαμπρινού, για τη διενέργεια ελέγχων εναντίον του παρεμπορίου.

"Γιατί συντονισμένα και σε Παγκρήτιο επίπεδο όλοι οι φορείς εξέφρασαν την βούληση να συνδράμουν και να βοηθήσουν στην υλοποίηση της πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας, για την πάταξη του παραεμπορίου με την δημιουργία μικρών συνεργιών, σε όλα τα επίπεδα (πύλες εισόδου, Λιμάνια, Αεροδρόμια, παζάρια, Λαϊκές, παραλίες κ.α. )  και για όλες τις κατηγορίες (ειδών ένδυσης, υπόδησης, εργαλείων, καθισμάτων, παιχνιδιών, δερματίνων ειδών, cd, dvd, οπωροκηπευτικών, φρούτων, ζώων, καυσίμων, τσιγάρων, καλλυντικών κ.α.)

Πιστεύουμε ότι την επόμενη περίοδο ο καθένας  από εμάς, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, πρέπει να συνδράμει για την λύση του προβλήματος του παραεμπορίου στην περιοχή μας.
Δεν πρέπει κανένας φορέας να μη συμβάλει υπεύθυνα και αποτελεσματικά, στην καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Την επόμενη περίοδο κανείς καταναλωτής και εν’ όψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ, να μην αγοράζει ΤΙΠΟΤΑ χωρίς αποδείξεις και εκτός αγορών και καταστημάτων ως πράξη ευθύνης απέναντι στον τόπο, να μην αγοράσει κανείς μας προϊόντα «μαϊμού» αμφιβόλου ποιότητας και αξίας ως πράξη ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας" - αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.