Έκτακτο δελτίο θυέλλης εξέδωσε για την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση αφορά ανέμους βορειοανατολικούς που σε πολλά σημεία θα φτάσουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ.

Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, κυρίως στο Θρακικό πέλαγος, το Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, τον Νότιο Ευβοϊκό, το Καρπάθιο πέλαγος.

Την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα οι βροχές θα είναι πιο περιορισμένες, οι άνεμοι όμως σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεπερνάνε τα 8, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται:

  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 
  • Στα Νησιά Ιόνιου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αίθριος καιρός, με ανέμους έως 5 μποφόρ και θερμοκρασια από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα, ανέμους έως και 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
  • Τα νησιά του Αιγαίου θα είναι, στο «κέντρο» της κακοκαιρίας. Θα επικρατούν σφοδρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καλός θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με ανέμους έως 7 μποφόρ και με τάση εξασθένησης και τη θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.