Η οικονομική κρίση και ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο ακόμα και την Εκκλησία στην Κρήτη, καθώς υπάρχουν Μητροπόλεις που απειλούνται με χρεωκοπία.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την Εκκλησία και σύμφωνα με το Cretalive, αυτή η δεινή κατάσταση έχει οδηγήσει, το τελευταίο διάστημα, μητροπολίτη της ενδοχώρας της Κρήτης να πραγματοποιεί αλλεπάλληλα ραντεβού κυρίως με τράπεζες προς αναζήτηση χρηματοδότησης, για αποπληρωμή των υφιστάμενων χρεών και χρηματοδότηση νέων δραστηριοτήτων.

Ο ίδιος μητροπολίτης το προηγούμενο διάστημα είχε απευθυνθεί σε οικονομικά επιφανείς επιχειρηματίες των Αθηνών, ζητώντας τη συνδρομή τους στο έργο της μητρόπολης, ενώ κατά διαστήματα διενεργούνται και έρανοι με τον ίδιο σκοπό.

Το "άνοιγμα" της μητρόπολης σε δάνεια και χρέη φέρεται αγγίζει τα 3-4 εκ. ευρώ (!), ενώ ο μητροπολίτης αναζητά επιπλέον 1 εκ. ευρώ ακόμη για τη στήριξη των δράσεων που προγραμματίζονται για το προσεχές μέλλον κι αφορούν εκατοντάδες μερίδες καθημερινά στο πλαίσιο των συσσιτίων, καθώς και τη λειτουργία κέντρων πολιτιστικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα.