Με δημοπρασία θα επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Το κτίριο στο οποίο ήδη στεγάζονται οι υπηρεσίες του δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες. Στις 7 Οκτωβρίου θα διενεργηθεί μειοδοτική δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου, προκειμένου να βρεθεί το καταλληλότερο ακίνητο που θα φιλοξενήσει το Δασαρχείο για τα επόμενα –τουλάχιστον- 12 έτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γνώμη», διαγωνισμός είναι επαναληπτικός, καθώς είχε προκηρυχθεί και για τον Οκτώβριο του 2013, ωστόσο δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού, προφανώς, το μίσθωμα χαρακτηρίζεται χαμηλό από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει και ο νέος διαγωνισμός, εξετάζεται το εναλλακτικό σενάριο για προσωρινή εγκατάσταση σε κάποιο δημόσιο κτίριο.

Το νέο κτίριο που αναζητά για το Δασαρχείο η Κτηματική Υπηρεσία Έβρου θα πρέπει να είναι στον κεντρικό ιστό της πόλης, το ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα να μην ξεπερνά τα 1.466 ευρώ, ενώ η συνολική επιφάνεια του ακινήτου θα πρέπει να καλύπτει περίπου 419 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως σημειώνεται στην προκήρυξη, το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής επιφάνειας περίπου 419τ.μ., η οποία αναλύεται σε ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 180 τμ, ωφέλιμη επιφάνεια λοιπών χώρων (ειδικών – αρχειακών - αποθηκευτικών) 155 τμ και ωφέλιμη επιφάνεια βοηθητικών χώρων (χώροι υγιεινής, κουζινάκια, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων) και εξωτερικών τοίχων 84,00 τμ, καθώς και υπαίθριο χώρο στάθμευσης για δυο υπηρεσιακά αυτοκίνητα.