current views are: 1

29 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:04

Καμία λύση με τα μαθητικά δρομολόγια στην Πρέβεζα

Συνεχίζονται τα προβλήματα μετακίνησης των παιδιών προς τα σχολεία τους από χωριά της Πρέβεζας, με τους γονείς να δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο το αυτονόητο.

Δημοσίευση 11:04’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται τα προβλήματα μετακίνησης των παιδιών προς τα σχολεία τους από χωριά της Πρέβεζας, με τους γονείς να δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο το αυτονόητο.

Συνεχίζονται τα προβλήματα μετακίνησης των παιδιών προς τα σχολεία τους από χωριά της Πρέβεζας, με τους γονείς να δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο το αυτονόητο.

Και το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα παιδιά του δημοτικού και ιδιαίτερα των μικρών τάξεων.

Και αυτό γιατί, όπως τονίζουν γονείς στο pamepreveza.gr, τα παιδιά είναι αναγκασμένα να ξυπνούν ακόμα και από τις 6 το πρωί για να προλάβουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Παιδιά ηλικίας 6 ετών και μικρότερα συνταξιδεύουν ασυνόδευτα με μεγαλύτερα, γυμνασίου και λυκείου, αλλά και με λεωφορείο της γραμμής.

Οι γονείς ανάστατοι με το φόβο κάποιου ατυχήματος αλλά και απελπισμένοι αφού είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους κάνοντας καθημερινά δύο δρομολόγια και στενάζοντας από τα έξοδα.

Και όλα αυτά για το αυτονόητο. Για να μάθουν γράμματα.

Ακόμα και μετά τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, δεν υπήρξε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού δεν δόθηκε λύση.

Τα προβλήματα τέθηκαν από αντιπροσωπεία γονέων, την περασμένη Πέμπτη, στον Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος ζήτησε να κάνουν υπομονή μια εβδομάδα προκειμένου να βρεθεί λύση.

Και έως τότε τι; Οι γονείς αναγκάζονται ακόμα και δύο φορές την μέρα να κάνουν δρομολόγια προς Κανάλι και Καναλάκι, αφού δεν έχει μπει ταξί για την επιστροφή, σύμφωνα με την υπόσχεση που είχαν λάβει.

Σε Δεσποτικά, Μυρσίνη, Μεγαδένρο και άλλα ορεινά χωριά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα οι γονείς στα όρια και έτοιμοι να αντιδράσουν με την εκπνοή των λίγων ημερών υπομονής που ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης.


σχετικα αρθρα