Πέντε αλλοδαποί διακινητές συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, αφού προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Τρεις από τους διακινητές, επέβαιναν σε αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Βούλγαροι και ένας υπήκοος Αφγανιστάν (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 23, 28, 37, 25 και 40 ετών),  ενώ οι τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, είναι υπήκοοι Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα τόσο το προπορευόμενο όχημα, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός όσο και το όχημα που μετέφερε τους παράνομους αλλοδαπούς, τα οποία και ακινητοποίησαν.

Ο 28χρονος βούλγαρος διακινητής με συνοδηγό τον 37χρονο δράστη, μετέφεραν τους παράτυπους μετανάστες, ηλικίας 34, 18 και 17 ετών, ενώ οι άλλοι τρεις διακινητές με το άλλο αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Σημειώνεται ότι οι παράνομοι μετανάστες, κατά τον έλεγχο, επέδειξαν πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας, τα οποία προμηθεύτηκαν από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.

Τα παραπάνω οχήματα, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.