Για γέλια και για κλάματα είναι τα όσα συμβαίνουν με τον ΕΝΦΙΑ το τελευταίο διάστημα.

Τα λάθη δεν έχουν τέλος και πλέον μπορούν να κάνουν και έναν... γνωστικό να χάσει τα μυαλά του!

Αυτή την φορά, «θύμα» του υπουργείου Οικονομικών έπεσε ένας φορολογούμενος από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο άνδρας κατήγγειλε στο cretapost αυτό που του συμβαίνει και που απεικονίζει την προχειρότητα με την οποία οι αρμόδιες αρχές αντιμετωπίζουν το ζήτημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ο άτυχος φορολογούμενος αφού πήρε την ειδοποίηση πληρωμής του δικού του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια έλαβε και άλλη μία ειδοποίηση για τον νεκρό πατέρα του! 

Συγκεκριμένα, το σύστημα υποχρεώνει τον πατέρα να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί από ένα οίκημα το οποίο έχει ήδη περάσει στον γιο. 

Ο άνδρας πήγε στην εφορία για να δει τι ακριβώς τι συμβαίνει. Εκεί όμως τον περίμενε μια ακόμη έκπληξη, αφού σύμφωνα με την υπάλληλο, στο σύστημα μέσα ο πατέρας του φαίνεται όχι μόνο ότι ζει αλλά κι ότι είναι… άγαμος!

Ο φορολογούμενος ενημέρωσε την υπάλληλο ότι από τον Απρίλιο του 2005 που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, αμέσως έγιναν οι διαδικασίες για την αποδοχή της κληρονομιάς ενώ έγιναν και νέα συμβόλαια για τα ακίνητα. Μάλιστα, ο ίδιος πλήρωσε για το συγκεκριμένο ακίνητο τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογούσε.

Ωστόσο η υπάλληλος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει λέγοντας του ότι βγάζει το σύστημα, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πάει στον προϊστάμενο της Εφορίας.

Τελικά ούτε και ο προϊστάμενος μπόρεσε να τον βοηθήσει και του είπε ν’ απευθυνθεί στον λογιστή του. 

Μέχρι και τώρα ο φορολογούμενος ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια άκρη ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πώς το σύστημα μετά από 10 χρόνια που έχει δηλωθεί ο θάνατος του πατέρα του τον εμφανίζει ζωντανό, με περιουσιακά στοιχεία αλλά και άγαμο!