current views are: 2

30 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:31

Εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες που έκαψαν σκυλί στην Άρτα

Εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες που έκαψαν και κακοποίησαν το σκυλί στην Άρτα έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. 

Δημοσίευση 10:31’
αρθρο-newpost

Εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες που έκαψαν και κακοποίησαν το σκυλί στην Άρτα έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. 

Εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες που έκαψαν και κακοποίησαν το σκυλί στην Άρτα έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο, σε περιοχή της Άρτας.

Σημειώνεται ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη είχε βιντεοσκοπηθεί και το επίμαχο υλικό είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα.

Σήμερα το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών δήλωσε ότι «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».


σχετικα αρθρα