Στα ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και τις λύσεις που δόθηκαν αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος.

«Υπήρξε συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη αλλά και πράγματα που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο επισκέψεων. Αντικείμενο ήταν οι υποχρεώσεις μου, ως υπουργός Παιδείας για την Αθωνιάδα Σχολή, για την επάρκεια του διδακτικού προσωπικού της ώστε να γίνονται σωστά τα μαθήματα στα παιδιά», είπε και προσέθεσε:

«Αυτό σημαίνει συμπλήρωση με αναπληρωτές καθηγητές, όπου χρειαζόταν και παράλληλα μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν στο Άγιον Όρος και είχα αναλάβει την ευθύνη να τα διεκπεραιώσω, με την καθοριστική συμβολή του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις δράσεις που αναλήφθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στο Άγιο Όρος λέγοντας ότι «συμπεριλάβαμε αυτήν τη φορά θέματα που έχουν να κάνουν με τις δράσεις του “Κοινωνικού Σχολείου” γιατί μην ξεχνάτε στη Σχολή φοιτούν και μικρά παιδιά γυμνασίου και λυκείου».

Στη συνάντηση που είχε με την Επιτροπή της Κοινότητας του Αγίου Όρους ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι η μεταλυκειακή μορφή της Αθωνιάδας θα έχει έκφραση στη Δια Βίου Μάθηση και ότι το τελικό σχέδιο θα διαμορφωθεί σε επόμενη συνάντηση που θα γίνει με την Επιτροπή στο υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα, το πρωί, έγινε σύσκεψη στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο στις Καρυές, με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας, παρουσία των αντιπροσώπων των είκοσι μονών του Αγίου Όρους, με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη Συμεών Διονυσιάτη.