current views are: 4

30 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:08

Γκρέμισμα ακατοίκητων και διαπραγματεύσεις για την τύχη του καταυλισμού του Χαλανδρίου

Στις 9 και μισή το πρωί της Τετάρτης θα φτάσουν οι μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

Δημοσίευση 18:08’
αρθρο-newpost

Στις 9 και μισή το πρωί της Τετάρτης θα φτάσουν οι μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Στις 9 και μισή το πρωί της Τετάρτης θα φτάσουν οι μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου, το γκρέμισμα θα κυλήσει ομαλά, αφού θα περιοριστεί σε 12 παραπήγματα που δεν κατοικούνται και τα οποία έχουν υποδείξει οι ίδιοι οι Ρομά στους υπεύθυνους της κατεδάφισης.

Αυτό είναι το πρώτο μέρος της συμφωνίας μεταξύ του συλλόγου που εκπροσωπεί τους κατοίκους του καταυλισμού, του Δήμου Χαλανδρίου και της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την μόνιμη μετεγκατάστασή τους, για την οποία θα αρχίσουν – κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη- διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και το Γενικό Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.

«Κι εμείς οι ίδιοι θέλουμε να φύγουμε από εδώ», λέει στο newpost ο εκπρόσωπος των Ρομά, Στυλιανός Καλαμιώτης. 

Το πρόβλημα είναι ο προορισμός.

«Μας ζητούν να μεταφερθούμε στο όρος Πατέρα, στα Μέγαρα, σε έναν καταυλισμό που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλους αυτοκινητόδρομους και τον διατρέχει ένας επικίνδυνος γκρεμός. Εμείς έχουμε μικρά παιδιά. Έχουμε ζητήσει να πάμε στο Πάτημα Χαλανδρίου, σε υπάρχοντα καταυλισμό στον οποίο δεν θα έχουμε πρόβλημα να ενταχθούμε», λέει ο κ. Καλαμιώτης.

Στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου ζουν σήμερα περισσότερα από 300 άτομα, μέλη 75 οικογενειών.

«Έχουμε εδώ τις δουλειές μας, τους πάγκους μας στις λαϊκές, 45 παιδιά του καταυλισμού φοιτούν σε σχολεία στο Κάτω Χαλάνδρι, πώς θα φύγουμε να πάμε τόσο μακριά;», λέει ο κ. Καλαμιώτης.
 


σχετικα αρθρα