Την κορυφαία γυναίκα Μαραθωνοδρόμο Florence Kiplagat βράβευσε η ΟΠΑΠ Α.Ε. Μέγας Χορηγός του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS) στην Αθήνα.

Η Florence Kiplagat, αθλήτρια παγκοσμίου κλάσεως, βραβεύτηκε από τον αντιπρόεδρο Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., Σπύρο Φωκά ως η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς που πέρασε, ύστερα από αξιολόγηση μιας σειράς κριτηρίων από τα 330 μέλη της AIMS.

Ο κ. Σπύρος Φωκάς στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τόνισε την αξία του θεσμού του Μαραθωνίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σύνδεση για πρώτη φορά της μεγάλης χορηγίας της ΟΠΑΠ προς τον Μαραθώνιο της Αθήνας με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και ειδικότερα με το έργο ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας («Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού»).

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το Μαραθώνιο Κίνημα έχει αποκτήσει μεγάλη ανάπτυξη, ξεπερνώντας τα στενά αθλητικά όρια του αγωνίσματος. Μαραθώνιοι διεξάγονται και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου. «Αυθεντικός» μαραθώνιος όμως είναι ένας. Αυτός που ξεκινάει από τον Μαραθώνα και τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φωκάς.