Σε εξέλιξη είναι η κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι έπειτα από τη συμφωνία που επήλθε χθες μεταξύ των Ρομά που κατοικούν εκεί με τους αρμόδιους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αθίγγανοι ξεσηκώθηκαν κατά της κατεδάφισης και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη λεωφόρο Μεσογείων την οποία και μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης.

Οι Ρομά αρχικά αρνήθηκαν την κατεδάφιση των παραπηγμάτων και την μεταφορά τους σε εγκαταστάσεις στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα.

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις τελικά συμφωνήθηκε «ανακωχή» έξι μηνών αναφορικά με τον τόπο μετεγκατάστασής τους και κατεδάφιση σήμερα των 12 παραπηγμάτων του οικισμό τους τα οποία είναι ακατακοίτητα.

Παρόντες στον χώρο ήταν ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστας Αγγελάκας και υπηρεσιακοί παράγοντες, ο δήμαρχος Χαναδρίου Σίμος Ρούσσος και αντιδήμαρχοι.

Όπως σημείωσαν, ο δήμαρχος Χαλανδρίου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Γερολυμάτος, γκρεμίζονται ακατοίκητα κτίσματα καθ' υπόδειξη των ίδιων των τσιγγάνων και του προέδρου τους Στέλιου Καλαμιώτη, ο οποίος είναι επίσης παρών καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο στόχος για σήμερα είναι «να ικανοποιηθούν δικαστικές αποφάσεις που έπρεπε να εκτελεσθούν, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους ανθρώπους εδώ. Η λογική του να εφαρμόζεται η νομιμότητα χωρίς να μας ενδιαφέρει το κόστος για τους ανθρώπους είναι καταστροφική και ευτυχώς αποφεύχθηκε» υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος χθες ήταν «να αποτραπεί η εγκατάσταση στο Όρος Πατέρα και να αποτραπεί η αστυνομική επέμβαση που θα ήταν επικίνδυνη για τους τσιγγάνους, τους περιοίκους και όλη την πόλη μας».