Τον σταθμό του προαστιακού στον Ταύρο εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο σταθμός τέθηκε σε λειτουργία, έπειτα από πέντε χρόνια, και αποτελεί τμήμα του προαστιακού σιδηρόδρομου μεταξύ Πειραιά και Αθηνών. Ο νεός σταθμός , που βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη και αρχικά θα λειτουργεί χωρίς ανελκυστήρες (αναμένεται να λειτουργήσουν τους πρώτους μήνες του 2015), εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, δεδομένης και της θέσης του σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά τα εγκαίνια του σταθμού, έκανε λόγο «για έναν "χορταριασμένο και εγκαταλελειμμένο σταθμό" που ανοίγει σήμερα και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το γρήγορο και φθηνό μέσο» και ανέφερε πως «τους πρώτους μήνες του 2015 θα λειτουργούν και τα ασανσέρ σε αυτό το παρατημένο για χρόνια έργο».

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών ώστε «να γίνουν οι συγκοινωνίες εργαλείο της καθημερινότητας των πολιτών», ενώ απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την «αξία της πολιτικής» τόνισε: «Παρέλαβα τις συγκοινωνίες πριν από 14 μήνες με την εντολή να απολύσω 900 εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, 500 στον ΟΣΕ, και να αυξήσουμε τα εισιτήρια. Σήμερα κάνουμε προσλήψεις στις συγκοινωνίες, μειώσαμε κατά 30% την τιμή των μετακινήσεων για τους πολίτες, και ταυτόχρονα, διαρκώς αναβαθμίζουμε το συγκοινωνιακό έργο. Αυτή είναι η αξία της πολιτικής, που τόσο αμφισβητούμε τον τελευταίο καιρό».